Élelmiszerek és italok

Összetevők, erőforrások és tapasztalatok, melyek szükségesek a sikeres ételek és italtermékek előállításához. 

Az étel- és italgyártók egyre bonyolultabb, folyamatosan változó környezetben dolgoznak. A mezőgazdasági termékek kiváló minőségű alapannyaggá történő feldolgozásában szerzett tapasztalataink révén Ön előnyhöz juthat termékeinek gyártása során, amelynek köszönhetőenkielégíti a fogyasztói igényeket világszerte.

Manapság az élelmiszerfogyasztásban jelentkező trendek elöregedő népességre, növekvő szintű városiasodásra és változó életmódra utalnak. Világos, hogy a fogyasztók nem kívánnak engedni a jó ízből és a textúrából, amikor egészségesebb termékeket keresnek. Kössük össze együtt az ötleteket a lehetőségekkel. Nézzen szembe bármilyen kihívással. Portfóliónk, amely alap- és speciális összetevőkből, valamint alapanyag- és készélelmiszer-rendszerekből áll, segít Önnek abban, hogy sikerre vigye következő élelmiszer- vagy italtermékét.

Tekintse át európai, közel-keleti és afrikai ügyfeleinknek szóló kínálatunkat.

Alkohol

Alcoholic drinkAlkohol

Már 1899 óta készítünk minőségi, természetes alkoholt. Gabonánk és fogyasztásra szánt alkoholunk tiszta, így alapvető jelentőségű és értékes az élelmiszeripari szektor számára. Üzemeinkben érzékszervi ellenőrző panelekkel dolgozunk, így alkalmazkodni tudunk a helyi ízlésbeli elvárásokhoz és normákhoz. Az ügyfeleinkkel kialakított partnerségnek köszönhetően a követelményeiknek megfelelő legjobb etanolt tudjuk biztosítani számukra, amellyel javíthatják termékeik minőségét, és stabil színvonalat biztosíthatnak.
 

Kakaó és csokoládé

ChocolateKakaó és csokoládé

A kakaóhoz kapcsolódó kiterjedt ismereteinket az élelmiszer alapanyagokról szerzett széleskörű tapasztalatainkkal ötvözzük, így ellátási láncunkat a kakaóbab termesztésétől kezdődően menedzselni tudjuk egészen addig a pontig, amíg a kakaó- és csokoládétermékek megérkeznek Önhöz. 

  • Gerkens® kakaópor
  • Kakaólikőr
  • Kakaóvaj
  • Csokoládé
  • Bevonatok 
  • Töltelékek

Olajok és zsírok

Bottles of vegetable oilOlajok és zsírok

Széles olajportfóliónkat kombinálva a kiterjedt finomítási, keverési és módosítási tudásunkkalsegítséget nyújtunk Önnek a tápláló, magas minőségű élelmiszerek előállításában. Csomagolóüzemeink olyan csomagolási módokatnyújtanak, amelyek megfelelnek az egészségügyi, biztonsági és a fenntarthatósági követelményeknek. 

  • Napraforgóolajok
  • Repceolajok
  • Szójaolajok
  • Kukoricaolajok
  • Trópusi olajok
  • Olivaolajok
  • Funkcionális keverékek

Funkcionális rendszerek

Orange juiceFunkcionális rendszerek

A Cargill termékskálája a funkcionális rendszerek opcióinak széles választékát kínálja, legalább két olyan összetevő egyesítésével, amelyek nagy teljesítményt nyújtanak, az összetevők külön-külön történő használata során elérhető teljesítményen felül. Termékeink megoldást kínálnak a jól illeszkedő végső textúrához és stabilitáshoz, az ízhez és a szájérzethez. 

  • Szabványos rendszerek
  • Integrált rendszerek
  • Hordozón lévő lecitines rendszerek

Hidrokolloidok

Person harvesting seaweedHidrokolloidok

A hidrokolloidok széles skáláját kínáljuk olyan termékekkel, mint a biopolimerek, karragének, galaktomannánok és pektinek. Ezeket zselésítő és sűrítő ágensekként alkalmazzák az élelmiszeripar minden területén, és egyre növekvő mértékben használják a kozmetikában, gyógyszeriparban és a műszaki területeken belül is. 

  • Karragének
  • Galaktomannánok
  • Pektinek
  • Xantángumi

Lecitinek

LecithinLecitinek

A lecitinekkel szerzett több mint 70 éves tapasztalatunknak köszönhetően a lecitinalapú megoldások ma elérhető legnagyobb portfólióját tudjuk nyújtani, így segítve az ügyfeleinket az innovatív, új termékek kifejlesztésében: fenntartható módon előállított és szállított GMO- és allergénmentes termékek, adalékmentes alternatívák a mesterséges emulgeálószerekre. Elköteleztük magunkat arra, hogy a fejlesztéseket kereskedelmi sikerekké alakítsuk. Természetes forrásokból - szójából, napraforgóból, repcéből és tojásból - származó lecitintermékek teljes skáláját kínáljuk. 

  • Folyékony, vegyített, olajmentesített és frakcionált lecitinek
  • Módosított (enzimatikus hidrolízis) és módosítatlan

Maláta

shared malt preview 425x320Maláta

Az egész világra kiterjedő malátahálózatunk magába foglalja a malátázó üzemeinket, amelyek stratégiai helyeken találhatók az árpatermelő régiókban. Ennek révén minőségi malátát tudunk biztosítani az élelmiszeripari alkalmazásokhoz, és a sörfőzésben is magabiztosan tudunk segítséget nyújtani Önnek. 

  • Sörfőző alapmaláta
  • Búzamaláta
  • Speciális maláta
  • Lepárlói maláta

Fehérjék

ProteinFehérjék

A Cargill költséghatékony és fenntartható, búza- és kukoricaalapú fehérjeforrásokat biztosít. Növényi fehérjéinknek köszönhetően ügyfeleink termékeikkel ki tudják elégíteni a fogyasztói elvárásokat.Termékeinkhez további egészségügyi előnyök is járulnak, miközben a feldolgozási költségeket hatékonyan képesek optimalizálni. ProwLiz™ búzafehérjéink természetes ízűek és számos előnyt képesek nyújtani  számos élelmiszeripari alkalmazásban, továbbá egyedi előnyöket biztosítanak az italok összetevőjeként. 

  • ProwLiz™ hidrolizált búzafehérje 
  • sPriwLiz™ oldható hidrolizált búzafehérje 
  • Kukoricaglutén élelmiszer

Keményítők

Corn starchKeményítők

A keményítő az emberi étrend leggyakoribb szénhidrátja. A keményítőtermékek sűrítik, stabilizálják, emulgeálják és javítják a mindennapi élelmiszereink textúráját. Keményítőalapú megoldásaink különféle nyers alapanyagokból, például kukoricából, Waxy kukoricából, burgonyából, tápiókából és búzából származnak, így világszerte hozzájárulnak az Ön ételeinek és italainak minőségéhez.

  • Natív és funkcionális, adalékanyag-mentes keményítők
  • Funkcionális keményítők (főzendő és instant)
  • Maltodextrinek (folyékony/porlasztva szárított)
  • Porlasztva szárított glükóz

Édesítőszerek

shared sweeteners preview 425x325 Édesítőszerek

Mindhárom fő összetevő-kategóriában az édesítőszerek széles skáláját kínáljuk: alap édesítőszerek, poliolok – például a Zerose™ eritritol – és speciális édesítőszerek. Édesítőszereink lehetővé teszik a hagyományos szacharóz helyettesítését az élelmiszerekben és italokban, miközben táplálkozási és egészségügyi előnyöket is nyújtanak. 

  • Dextróz
  • Glükóz
  • Glükóz-fruktóz szirup
  • Hidrolizátumok
  • Poliolok
  • Speciális édesítőszerek
  • Sztívia

Glicerin

Glicerin

A glicerint élelmiszerekben és italokban nedvesítőszerként, oldószerként és édesítőszerként használják. Ezenkívül töltelékként használják a kereskedelemi célra előállított alacsony zsírtartalmú ételekben, cukorhelyettesítőként és sűrítőszerként a tömény alkoholos italokban. A Cargill a glicerintermékek széles skáláját kínálja, a 86,5%-ostól a 99,7%-os finomított glicerinig. Számos tanúsítványt is biztosítunk a termékeinkhez, például a kóser, halal, RSPO, E442 és az EU-szabályozás szerinti és génmódosítás-mentességi tanúsítványokat az EU országok számára. 

  • Finomított glicerin, 99,5%, Ph.Eur.
  • Finomított glicerin, 99,5%, Ph.Eur., E422, kóser, génmódosítás-mentes
  • Finomított glicerin, 99,5%, USP, E422, kóser, génmódosítás-mentes
  • Finomított glicerin, 99,5%, Ph.Eur., E442, kóser, halal, génmódosítás-mentes/nem pálmán alapuló anyag vagy MB RSPO glicerin
  • Finomított glicerin, 99,7%, Ph.Eur., génmódosítás-mentes
  • Finomított glicerin, 86,5% Ph.Eur., kóser, génmódosítás-mentes – tiszta repce vagy MB RSPO glicerin