skip to main content

Cégünkről

Számos különböző piacon és iparágban minden nap azért dolgozunk, hogy gyarapítsuk a világunkat.

A gazdálkodókkal, termelőkkel, gyártókkal, kiskereskedőkkel, kormányzatokkal és egyéb szervezetekkel közösen dolgozunk célunk elérésén, hogy biztonságos, felelős és fenntartható módon élelmezzük a világot. Együtt hatékonyabban dolgozunkk, innovációkat alkotunk meg és segítjük a közösségeink gyarapodását.

A Cargill Magyarországon

A Cargill cég 1995 óta van aktívan jelen Magyarországon, amikor kisebbségi részesedést szerzett az Agrograin Kereskedelmi Rt.-ben, Magyarország vezető gabona-, olajos mag- és fehérje takarmány alapanyag kereskedő cégében. Nem sokkal ezután takarmányozási üzletágunk is megkezdte magyarországi működését és jelenleg meghatározó szereplő a takarmányok és takarmány formulák piacán.

Összesen 4 telephelyen több mint 410 dolgozónkkal, látjuk el magyarországi tevékenységünket.

Termékek és szolgáltatások

A Cargill Magyarországon az alábbi tevékenységekkel foglalkozik:

  • gabona, olajos mag és fehérjetakarmány alapanyagok kereskedelme és logisztikája (a korábbi Agrograin tevékenysége)
  • takarmányformulázás, -gyártás és -kereskedelem
  • keményítő és keményítő-származékok kereskedelme élelmiszeripari és ipari célokra
  • strukturáló-adalékanyagok és emulgeáló szerek kereskedelme élelmiszeripari célokra

A Cargill beruházásai Magyarországon

2011.  májusában elkészült a Cargill új pet food üzeme Karcagon.

2009.  únius 1-i hatállyal az Agrograin Zrt. „ Cargill Magyarország Zrt.”-re változtatja a nevét.

2007. A Cargill 100% tulajdont szerzett az Agrograin Zrt. -ben 12 évi sikeres együttműködés után. Az Agrograin vezető gabona, olajmag és fehérje kereskedő cég, 21 gabonatároló teleppel, beleértve 2 folyami kikötőt (Dunaföldvár és Mohács) is.

2006.  Az Agrograin – Cargill közös vállalat, létrehozta a régió legnagyobb napi berakó kapacitásával rendelkező új folyami kikötőjét.

2003.   A Cargill elkezdte az édesítőszerek és ipari keményítők  közép-európai értékesítését budaörsi irodáján keresztül.

2001.  A Cargill megvásárolta az Agribrands magyarországi takarmány üzletágát, amely Karcagon és Kaposváron modern takarmánykeverőkkel, Karcagon pedig egy modern premix üzemmel is rendelkezik.

1999.   A Cargill Animal Nutrition, azaz a Takarmánygyártási üzletág belép a magyar takarmánypiacra a Somogy megyei Kapolyon és a Békés megyei Füzesgyarmaton található takarmánykeverők megvásárlásával.

1995.   A Cargill kisebbségi részesedést szerez az Agrograinben, egy magyar kereskedő cégben, amely gabonák és olajos magvak exportjával és fehérjeimporttal foglalkozik.

At A Glance

Röviden a Cargillról

A Cargill gyors bemutatása – pénzügyi összefoglalóval.

Company Overview

A vállalat áttekintése

A Cargill világszinten élelmiszeripari, mezőgazdasági, pénzügyi és ipari termékeket, valamint szolgáltatásokat nyújt partnerei számára.

Community Engagement

A közösségi elkötelezettség

A Cargill gazdasági fejlesztéssel, partneri kapcsolatok kiépítésével és az önkéntesek erőfeszítéseivel kombinált adományokkal fektet be a helyi közösségekbe.

A vállalat éves jelentése

Shared Annual Report Preview

Vállalatunk éves jelentése oly módon ötvözi a pénzügyi és vállalati felelősségvállalás terén elért teljesítményünket, amely tükrözi a törekvésünket az alapvető célunk és a nyereségesség egy időben történő elérésre. (angol nyelven)

Tovább

History

Fedezze fel a Cargill több mint 150 éves történetét ezen az interaktív idővonalon.