skip to main content
Cargill Logo
  • Főoldal
  • Cégünkről

    Cégünkről

    • Röviden a Cargillról
    • A vállalat áttekintése
    • A közösségi elkötelezettség
    • Történetünk
  • Termékek és szolgáltatások

    Termékek és szolgáltatások

    • Mezőgazdaság
    • Takarmányozás
    • Bioipar
    • Élelmiszerek és italok
    • Szépség- és testápolás
    • Gyógyszeripar
    • Kockázatkezelés
  • Karrier
  • Fenntarthatóság

    Fenntarthatóság

    • Világunk táplálása
    • Bolygónk védelme
    • Közösségeink gazdagítása
  • Települések
  • Cargill világszerte
  • Kapcsolatok Magyarország

Magyarországon

Magyar | English

Magyarországon

Magyar | English
Főoldal/Fenntarthatóság/Világunk táplálása
  • Fenntarthatóság
    • Világunk táplálása
    • Bolygónk védelme
    • Közösségeink gazdagítása
 
Man standing in a rice field

Világunk táplálása

Az élelmezés- és táplálkozásbiztonság javítása, az élelmiszer-ellátó rendszerrel kapcsolatos fejlesztések előmozdítása, valamint a gazdálkodók megélhetésének megerősítése

A mezőgazdaság képes kielégíteni a világ egyre növekvő élelmiszerigényét. A globális élelmezésbiztonság javítása – különösen az éghajlatváltozás közepette – azt jelenti, hogy a megfelelő növénykultúrákat kell termeszteni a legtermékenyebb helyeken, az élelmiszereknek pedig a bőséges termés helyéről a terményhiány jellemezte helyek felé kell vándorolniuk. A fejlesztés és képzés terén megvalósított beruházások révén a gazdálkodók rendelkezésére állnak majd a termelékenység növeléséhez és a jövőbeni élelmiszerigény kielégítéséhez szükséges eszközök. Tudjuk, hogy a világ gazdálkodói gyorsan alkalmazkodnak a változásokhoz. A gazdálkodókat a termelés minden szintjén támogatjuk a változó termesztési feltételekhez, fogyasztói kereslethez és táplálékigényhez való alkalmazkodásukban. 

  • Élelmezés- és táplálkozásbiztonság
  • Az élelmiszer-ellátó rendszer fejlesztése 
  • A gazdálkodók megélhetése
  • Együttműködés

Javítjuk a biztonságos, elérhető áru, tápláló élelmiszerek rendelkezésre állását, azáltal, hogy előmozdítjuk a gazdálkodók piacokhoz való hozzáférését, az élelmiszerek rászoruló területekre szállítását és az éhezés problémájának globális szintű kezelését:

  • Piaci ismeretek – A gazdálkodóknak a terményeik számára megbízható piacokra, megfelelő terménytárolásra, hitelhez való hozzáférésre, átlátható árképzésre és a kockázatok kezelésének képességére van szükségük. Tisztában vagyunk vele, hogy mi szükséges a termények kereskedelmi jövedelmezőségéhez, és ezeket a piaci ismereteket megosztjuk a gazdálkodókkal, civil társadalmi csoportokkal és egyéb partnerekkel kialakított együttműködés során, hogy fenntartható beszállítói láncokat építsünk ki, továbbá hosszú távú megoldásokat fejlesszünk a gazdálkodók gyarapodásának elősegítésére.
  • Az élelmiszer szállítása – A jövőben több élelmiszert kell majd termeszteni messzebb az elfogyasztás helyétől, mivel a népesség gyorsan növekszik a városi területeken és az éghajlatváltozás által leginkább érintett helyeken. A hosszú távú élelmezésbiztonság garantálásához nyílt kereskedelem és működő piacok szükségesek. A Cargill kiterjedt logisztikai hálózatának, beszállítói lánccal kapcsolatos szakértelmének és piaci tudásának felhasználásával javítjuk a hozzáférést az élelmiszerhez, hogy eljussona többlettel rendelkező helyekről a rászoruló területekre.
  • Együttműködés élelmiszerbankokkal – 18 országban működünk együtt a nemzeti élelmiszerbankokkal az éhezés, az élelmiszer-hulladékok, az élelmiszer-biztonság és egyéb kérdések kezelése érdekében.
  • Táplálkozással kapcsolatos oktatás – Partneri együttműködéseink keretében 14 országban több mint 600 000 ember vett részt táplálkozással kapcsolatos oktatást nyújtó programokban.

A Cargillnál mindennap annak garantálására összpontosítunk, hogy az emberek a világ bármely táján hozzájussanak a biztonságos, tápláló és megfizethető árú élelmiszerekhez. Mivel a világ élelmiszer-ellátó rendszerének növekednie és változnia kell, megoldásaink tükrözik a legújabb tudományos fejlesztéseket, összhangban az élelmiszerhez való hozzáférést és azzal kapcsolatos választásokat befolyásoló társadalmi, gazdasági, politikai és kulturális erőkkel. Az összetevők terén olyan megoldásokat kínálunk, amelyek fokozzák az élelmiszerek által kínált kedvező egészségügyi hatásokat és segítik a vásárlóinkat eligazodni napjaink összetett élelmiszer-ellátó rendszerében, a szántóföldtől az asztalig:

  • Egészségesebb összetevők – Tisztában vagyunk az étrend és az egészség közötti kapcsolattal, továbbá az alultápláltság és az elhízás jelentette kritikus problémák kezelésének szükségességével. A Cargill támogatja az egészségesebb összetevőket és új módokat keres a megfizethetőbb, táplálóbb és biztonságosabb élelmiszer-összetevők előállítására. Arra vonatkozó tudásunkkal, hogy az összetevők megválasztása, az előállítási és feldolgozási módszerek milyen hatással lehetnek a tápértékre és egyéb terméktulajdonságokra, segítünk a fogyasztói igények és preferenciák kielégítésében a termék íze, megjelenése, kényelmes felhasználása, eltarthatósága, ára és tápértéke terén. Olyan összetevőket kínálunk, amelyek javítják az élelmiszerek minőségét és tápanyagtartalmát, beleértve az egészséges gabonákat és olajokat, valamint a cukrok, transzzsírok és a nátrium csökkentésének lehetőségeit. Tudjon meg többet a Cargill termékeiről és szolgáltatásairól (Cargill.com).
  • Fogyasztói preferenciák – Összetevő-kínálatunk és receptúra-összeállítási szakértelmünk révén segítünk az ügyfeleinknek reagálni az élelmiszeripar változó környezetére. A Cargill számos olyan terméket és összetevőt gyárt, amely megfelel az egyre magasabb szintű fogyasztói értékeknek és preferenciáknak, ideértve az egészséges olajokat, a nulla kalóriát tartalmazó vagy génmódosítás-mentes édesítőszereket, a növekedésserkentő antibiotikumoktól mentes pulykákat és még sok minden mást.

Együttműködünk a gazdálkodókkal, hogy segítsük a megélhetésüket a termelékenységük és jövedelmi szintjük növelésével, a fenntarthatóbb jövőt támogató mezőgazdasági gyakorlatok előmozdításával és a mezőgazdasági közösségek erősítése céljából tett beruházásokkal:

  • Gazdálkodók képzése – Világszerte több millió gazdálkodót képeztünk ki fenntartható gazdálkodási gyakorlatok használatára, hogy növelhessék a hozamaikat és a nyereségességüket. Segítünk a gazdálkodóknak, hogy a környezeti szempontból leginkább fenntartható módokon termeszthessenek növényeket és tenyészthessenek állatokat a nyereségességük növelése és az erőforrások megőrzése mellett. Többet elérni kevesebbel – vagyis a termelékenység növelése idővel az adott nagyságú földterületen – kritikus fontosságú az élelmezésbiztonság eléréséhez. Létrehoztunk olyan mezőgazdasági szakközépiskolákat, amelyek több százezer kisgazda számára tanítják meg a mezőgazdasági legjobb gyakorlatokat, biztosítanak hozzáférést számukra olyan kiindulási anyagokhoz, mint például a vetőmag és a műtrágya, valamint segítik őket szövetkezetek létrehozásában, hogy kiépíthessék a saját közös kapacitásaikat és megerősíthessék közösségüket.
  • Technológia – A technológia segíti a gazdálkodókat az ültetési hatékonyság növelésében, a növénytermesztés kiindulási anyagainak pontosabb alkalmazásában, valamint a forróbb, szárazabb éghajlatokhoz való alkalmazkodásban. Ezen eszközök használatával a gazdálkodók növelhetik a hozamaikat és maximális szintre emelhetik a nyereségességüket, miközben védik a vízminőséget és a talaj egészségét, csökkentik a hulladék mennyiségét és minimálisra csökkentik a környezeti hatást. Létfontosságú, hogy ez a technológia elérhető legyen a kisgazdák számára, hogy még teljesebb mértékben hozzájárulhassanak a fenntarthatóbb, élelmezésbiztonság jellemezte jövőhöz.
  • Árképzés és kockázatkezelés – Az átlátható, piaci alapú árképzést beszállítói láncaink mindegyikében támogatjuk, így a gazdálkodók tudják, hogy mire számíthatnak, valamint biztosak lehetnek benne, hogy a piaci árat kapják meg az általuk termesztett és betakarított növényekért, illetve az általuk tenyésztett állatokért. A gazdálkodókkal együttműködünk abban is, hogy segítsük őket a hozamok és a kockázatok – mint például a piaci ingadozások, a növénykultúrákat károsító időjárási helyzetek, az árakat letörő bőséges betakarítás vagy a rendelkezésre álló nagy mennyiségű tárolt termény – optimalizálásában és kezelésében, hogy képesek legyenek elviselni az egyes évek közötti váltakozásokat.
  • A mezőgazdasági közösségek megerősítése – Hiszünk a közösségek számára biztosított lehetőségekben, amelyek célja, hogy rugalmasabbakká tegyük őket. Beruházásaink és intézkedéseink a táplálkozás és az egészség, az oktatás és a nemek egyenlőségének javítására összpontosítanak. 2008 óta a Cargill közel 50 millió dollárral járult hozzá a közösségeinkben élő emberek táplálását és egészségének javítását célzó programok és szervezetek támogatásához. .

A magánszektor vezető szereplőjeként tudjuk, hogy sokat tehetünk a globális élelmezés- és táplálkozásbiztonság garantálásáért. A Cargill már hosszú ideje működik együtt kormányzatokkal, többoldalú szervezetekkel és civil társadalmi csoportokkal, hogy a globális élelmiszer-ellátó rendszer egészében és a helyi közösségekben rugalmasságot kialakító hosszú távú megoldásokat fejlesszen ki. Támogatjuk az olyan szakpolitikákat, amelyek javítják az általános élelmezésbiztonságot és előmozdítják a mezőgazdaság fejlesztését. Ezenkívül az állami és a magánszférában működő partnereinkkel hosszú távú megoldásokat keresünk az éhezés megszüntetésére, hogy mindenki hozzáférhessen a biztonságos, tápláló és megfizethető élelmiszerekhez. 

Kapcsolatok Magyarország Cargill világszerte
Online adatvédelmi szabályzat Üzleti információkra vonatkozó értesítés Energetikai szakreferens éves jelentés 2018
Cargill.com
© 2023 Cargill, Incorporated. All Rights Reserved.