Világunk táplálása
Az élelmezés- és táplálkozásbiztonság javítása, az élelmiszer-ellátó rendszerrel kapcsolatos fejlesztések előmozdítása, valamint a gazdálkodók megélhetésének megerősítése
A mezőgazdaság képes kielégíteni a világ egyre növekvő élelmiszerigényét. A globális élelmezésbiztonság javítása – különösen az éghajlatváltozás közepette – azt jelenti, hogy a megfelelő növénykultúrákat kell termeszteni a legtermékenyebb helyeken, az élelmiszereknek pedig a bőséges termés helyéről a terményhiány jellemezte helyek felé kell vándorolniuk. A fejlesztés és képzés terén megvalósított beruházások révén a gazdálkodók rendelkezésére állnak majd a termelékenység növeléséhez és a jövőbeni élelmiszerigény kielégítéséhez szükséges eszközök. Tudjuk, hogy a világ gazdálkodói gyorsan alkalmazkodnak a változásokhoz. A gazdálkodókat a termelés minden szintjén támogatjuk a változó termesztési feltételekhez, fogyasztói kereslethez és táplálékigényhez való alkalmazkodásukban.
- Élelmezés- és táplálkozásbiztonság
- Az élelmiszer-ellátó rendszer fejlesztése
- A gazdálkodók megélhetése
- Együttműködés
Javítjuk a biztonságos, elérhető áru, tápláló élelmiszerek rendelkezésre állását, azáltal, hogy előmozdítjuk a gazdálkodók piacokhoz való hozzáférését, az élelmiszerek rászoruló területekre szállítását és az éhezés problémájának globális szintű kezelését:
- Piaci ismeretek – A gazdálkodóknak a terményeik számára megbízható piacokra, megfelelő terménytárolásra, hitelhez való hozzáférésre, átlátható árképzésre és a kockázatok kezelésének képességére van szükségük. Tisztában vagyunk vele, hogy mi szükséges a termények kereskedelmi jövedelmezőségéhez, és ezeket a piaci ismereteket megosztjuk a gazdálkodókkal, civil társadalmi csoportokkal és egyéb partnerekkel kialakított együttműködés során, hogy fenntartható beszállítói láncokat építsünk ki, továbbá hosszú távú megoldásokat fejlesszünk a gazdálkodók gyarapodásának elősegítésére.
- Az élelmiszer szállítása – A jövőben több élelmiszert kell majd termeszteni messzebb az elfogyasztás helyétől, mivel a népesség gyorsan növekszik a városi területeken és az éghajlatváltozás által leginkább érintett helyeken. A hosszú távú élelmezésbiztonság garantálásához nyílt kereskedelem és működő piacok szükségesek. A Cargill kiterjedt logisztikai hálózatának, beszállítói lánccal kapcsolatos szakértelmének és piaci tudásának felhasználásával javítjuk a hozzáférést az élelmiszerhez, hogy eljussona többlettel rendelkező helyekről a rászoruló területekre.
- Együttműködés élelmiszerbankokkal – 18 országban működünk együtt a nemzeti élelmiszerbankokkal az éhezés, az élelmiszer-hulladékok, az élelmiszer-biztonság és egyéb kérdések kezelése érdekében.
- Táplálkozással kapcsolatos oktatás – Partneri együttműködéseink keretében 14 országban több mint 600 000 ember vett részt táplálkozással kapcsolatos oktatást nyújtó programokban.